2013/07/23

DIY - Woven Chain Bracelet

Amerikában nagy divattá vált ’barátság karkötő’ hullám mi kis hazánkat is elérte. Egyre több lány csuklóján és üzletben látok felbukkanni arany láncszemes karkötőt fonattal díszítve. Ennek a kiegészítőnek a legjobb tulajdonsága – azon kívül, hogy rendkívül dekoratív – nem más, mint a könnyű elkészíthetősége.  A következőben megtanulhatjátok, hogyan is lehet egy ilyen karkötőt elkészíteni magatoknak, és persze barátnőtöknek.


Nincs szükségetek másra mint:
-  egy láncos karkötőre – a legtöbb kreatív hobby boltban beszerezhető, max. 1000-1500Ft
-  legalább 4-5 db különböző színű hímzőfonalra
-  2 db hajcsatra
- és egy ollóra
A hímzőfonalakból készítsetek két csoportot –persze úgy, hogy a színek ne üssék egymást. Egy-egy ilyen kötegben kb. 15 fonalszál legyen, amelyeknek hossza a karkötő hosszának négyszeresével egyezik meg. A kötegeket csomózzátok össze felül, olyan 2 cm-t hagyva a végén. Mindkét szálat húzzátok be egy-egy hajcsatba – ez fog segíteni a karkötő láncszemeibe való fonásban. Bujtasd át az egyik szálat (korall színű) az első láncszemen.



A másikat (kék) kezdésként a korall színű alatt ár kell vezetni, ezután húzzátok keresztül ugyanazon a láncszemen (ha én nem is, akkor a képek magukért  beszélnek). Következő lépésként az első fonalat kell átemelni a kéken, és egy újabb láncszembe bevezetni és így tovább cserélgetve a fonalakat, míg a karkötő tart. A végén csomózzátok meg és vágjátok le a felesleget.  Ha nagy szemű láncot használtok érdemes mindegyiken kétszer átvezetni a fonalat, ha kicsit, akkor elég csak egyszer.



Ezt ismételgetve eljuttok a végéig. Ott egy csomóval kössétek meg, a felesleget pedig egy ollóval vágjátok le! Voilá, kész is az új karkötő! Ugye nem volt nehéz? :)

If you would like to read the article in English, please check the webpage of Honestly WTF. You can find it under the DIY section! :)

( via HonestlyWTF )
eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése